AV Sparta / Nieuws / 2013 / Sparta atleten weer super tijdens indoor Olympus 70

Sparta atleten weer super tijdens indoor Olympus 70

Quinten in actie bij het hoogspringen

In een weekend dat vol stond met Indoorwedstrijden voor pupillen en junioren bij Ilion, Hellas en Hylas, sneuvelde bij Olympus 70 weer meerdere clubrecords van AV Sparta. Lees verder voor het complete verslag.

Horden:

Nanah Fung-Loy scherpte haar clubrecord bij de D meisjes wederom aan in  9.61 seconde. Zij staat nu op een gedeelde 4e plek op de aller tijdenlijst van de Atletiek Unie, terwijl het seizoen nog jong is! Kortom, super! Uiteraard werd zij eerste.

Grace-Ann Pronk  verbeterde haar oude pr met 0.6 seconde tot 10.41 en liet zien over meer potentie te beschikken. De volgende keer zonder een griepje moet ze zichzelf weer overtreffen. Nu werd ze met 1/100 seconde verschil met nummer 2 mooi derde. Ze kwam ook in actie bij kogel, zie de video hieronder!

Onze benjamin Quinten Chambliss vestigde als D1 jongen zich direct in de hogere regionen met een tijd van 10.79; meer dan voldoende om als eerste te eindigen.

Robin Spoor  liet zijn goede vorm van de training ook zien in een nieuwe best tijd van 9.16 seconde wat  een mooie opening is voor het seizoen en de beste tijd bij de C1 jongens.

Bryan Pronk sloot de mooie prestaties af bij de hordelopers van Sparta met een derde plek in 7.75 seconde bij de C2 jongens. De PACers waren vandaag in goede doen en respectievelijk snel op dit onderdeel.

Meerkamp (highligts)MD1

Blom Polderman vertegenwoordigde de D1 meisjes van Sparta (waar zijn de anderen?). In een breed veld wist zij zich in de middenmoot te handhaven. Zij wist mooie PR's te behalen op sprint en hoog.

JD1

Quinten startte met een snelle sprint over de 60 meter. Dit werd de basis voor een goede positionering voor deze kleine meerkamp. Een 2e plek is dan ook het uiteindelijk  resultaat.

Onze andere nieuweling is Lars Schols. Met twee (2) nieuwe PR’s op  60 m (9.10) en hoog (1.25), en een mooie  5de plaats met 1261 punten een  geslaagde  Meerkamp.

MD2

Het duo Nanah en Grace-Ann laten zien dat Sparta bij de D meisjes tot de top behoren. In het sterk veld behaalden zij respectievelijk de 1ste en 4e plek.  Nanah pakte met 1/100 het clubrecord van Emily Parker op de 60 meter sprint indoor af. Een ook met ver komt ze 4.59 meter in de buurt van een het oude clubrecord uit 1976, dat nu nog op naam van Ingrid van Lingen staat met 4.68. Grace-Ann had een mooie sprinttijd met 8.53 seconde. Helaas was verspringen een stuk minder, maar daar hadden meer Spartanen last van.

JC1

Deze groep was met drie atleten het sterkt vertegenwoordigd. In een grote groep van 33 atleten behaalde Robin Spoor, Thijs Meershoek en Martijn Geerts (zie video) de 2e, 9e en 14e plek een keurig resultaat.

JC2

Samen met de jongens van PAC en Leiden Atletiek vormt Bryan op dit moment de top bij de C jongens. De 1ste plek met een CR op de sprint met 7.44 is dan ook een bijzonder goed resultaat. Het was dus o.k.