AV Sparta / Jeugd / Activiteiten

Activiteiten voor de jeugd

Naast de trainingen en wedstrijden organiseert AV Sparta ook nog andere activiteiten voor de jeugd. Deze worden afwisselend georganiseerd door trainers en ouders op locatie Den Haag of locatie Voorburg. Een maal per jaar gaan we met de pupillen en DC junioren op kamp!

Jeugdkamp 2013 (foto: Vincent van den Haak)

Jeugdkamp

Elk voorjaar organiseren we voor de pupillen en DC junioren een kamp. In 2013 zijn we met een groep van 54 kinderen naar Schiedam geweest waar de trainers en ouders een heel leuk programma in elkaar hadden gezet! Naast het jaarlijkse kamp organiseren we ook regelmatig een andere activiteit voor de pupillen en junioren DC.

De oudere jeugd organiseert ook regelmatig zelf evenementen zoals een filmavond of BBQ.

Loopevenementen

Er zijn verschillende loopwedstrijden die gedurende het jaar worden georganiseerd. De meest bekende wedstrijd van AV Sparta Voorburg is de Molenloop die jaarlijks in de maand juni wordt georganiseerd. In december organiseren we voor de jeugd een Light In the Night Kidsrun waarbij de kinderen getooid met een lichtgevende kerstmuts in het donker een hardloopwedstrijd tegen elkaar lopen. Dit alles omkleed met sfeervolle muziek, fakkels en glühwein voor de ouders na afloop.

DC junioren tijdens Valentijnsdisco 2013 (foto: Vincent van den Haak)

Disco avond

Naast het jeugdkamp en de leuke loopevenementen organiseren we ook regelmatig een disco voor de jeugd. Vorige winter hadden we een heuse Valentijn disco die druk bezocht werd. De pupillen lieten eerst hun´moves´zien waarna de DC junioren het overnamen. Menig trainer liet ook zijn of haar danskwaliteiten zien en zelfs de stoelendans werd nieuw leven ingeblazen!

Clubkampioenschappen

Aan het einde van het zomerseizoen vinden de clubkampioenschappen plaats. Dit is een speciale wedstrijd alleen voor leden van AV Sparta. Voor de jeugd worden (bijna) alle meerkamp onderdelen aangeboden en worden prijzen uitgereikt per leeftijdscategorie.