AV Sparta / Blogs / Spartaan in the Spotlight / Marlon Voorn, Haagse kilometervreter

Marlon Voorn, Haagse kilometervreter

In de nieuwe rubriek “Spartaan in de spotlight” probeert interviewer (en AV Sparta-lid) Arnold Vonk meer bekendheid, inzicht en informatie te geven over het sportieve leven van een willekeurig AV Sparta lid.

marlon-voorn

Marlon Voorn

Voor het eerste interview begeef ik me naar het Zuiderpark voor een ontmoeting met Marlon Voorn, die net klaar is met zijn training. (Loop)maatje Mattijs van Dulkenraad schuift ook aan voor een gesprek. Dat interview volgt later in deze rubriek.

Ik tref Marlon , een bevlogen loper zo zal blijken – met een kopje thee - een dag voordat hij de Dutch Coast Ultra run by Night (lees hier het verslag) van den Helder naar IJmuiden gaat lopen. Niet zo maar een loopje, maar een afstand over maar liefst 75 kilometer. Dat is nog eens iets anders dan de 100 meter sprint.

Marlon doet al geruime tijd aan hardlopen. Hij is 25 jaar geleden ("ongeveer in 1989") hiermee begonnen. Eerst met 5 minuten rondjes om een grasveldje. Van lieverlee werden de afstanden steeds langer. Via iemand kreeg hij te horen dat het misschien leuker (en beter trainen) was door zich bij AV Sparta aan te melden, dat toen nog op de oude locatie zat.

In 2000 begon hij bij Sparta Den Haag. Niet snel daarna trok hij de stoute schoenen aan en meldde zich bij de snelle trainingsgroep van Mulay, waar hij meteen mocht meetrainen.

Marlon woont (al lang) in Den Haag en houdt zich nu bezig met..., lees het complete interview hier

Commentaren

Meld u aan of maak een gebruikersaccount aan om commentaar te geven.

makreelmichel

Interviews met Sparta leden.

Michel van de Luitgaarden, sportieveling die zijn energie kwijt moet

In de kantine, voordat zijn looptraining begint tref ik Michel van de Luitgaarden in de bestuurskamer van  Het is een gelukkig ontmoeting, want hij treft daar meteen een mooi reflecterend loopjasje aan, dat hij een tijdje kwijt was. De hardloper, die lid is van AV Sparta (Voorburg) heeft onlangs weer een mooie tijd van net boven de 1.30 gelopen (bij de halve marathon van Monster).Lees hier verder 

ma di wo do vr za zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31