AV Sparta / Blogs / Spartaan in the Spotlight / Luc Overmeire, energieke baanatleet

Luc Overmeire, energieke baanatleet

Terwijl hij zijn training eerder afrond, tref ik Luc in de nog rustige kantine van AV Sparta op Westvliet. Luc is naast atleet (junioren C) ook assistent-trainer bij de pupillen en staat vandaag in de spotlights.

luc overmeire

Luc Overmeire woont in Leidschendam (richting Voorschoten), is net 16 geworden en ruim 5 jaar lid bij AV Sparta Voorburg. Voorheen deed hij aan voetballen. Daar was de sfeer minder fijn dan bij het atletiek en werden wel eens mensen als zondebok aangewezen als er verloren werd. Luc vind het leuk om zich te verbeteren en zelf verantwoordelijk te zijn voor zijn prestaties. Of het nu goed is of minder gaat. Atletiek en internet (gamen) zijn zijn voornaamste hobbies. Uiteraard neemt school ook een belangrijke plaats in.

Het leuke van hardlopen is volgens Luc dat je helemaal je energie er in kwijt kan en lekker moe kan worden. Het mentale gedeelte dat zegt dat je kapot bent is een lekkere prikkel. Het lopen: de sprint en middenafstand, van 50 meter tot 1000 meter is zijn favoriete onderdeel, al heeft hij ook al eens een 10 km met zijn vader gelopen en een snelle 5 km bij de Molenloop neergezet.
Luc is niet de enige van het gezin die mee doet bij Sparta. Zusje Merle is actief bij de pupillen terwijl vader Ton bij een van de loopgroepen veel kilometers maakt. Hij is in training voor de marathon van Stockholm.

De Spartaan heeft niet een speciale wedstrijdvoorbereiding, hij doet gewoon zijn warming-up en ziet wel wat er gaat gebeuren. Gewoon je best doen en dan komt het wel goed. Een speciale anekdote over atletiek heeft Luc niet zo snel. Wel was het grappig om te zien dat er een jeugdige atleet erg moest lachen toen er iemand viel. Vervolgens viel hij zelf drie maal zo hard.
De hardlopende scholier is niet iemand die veel om merken, speciale kleding en gadgets geeft. Toevallig heeft hij Asics schoenen aan, maar dat had zo maar een ander merk kunnen zijn.

Afsluitend volgen nog een paar korte vragen.
Hoe zou je jezelf omschrijven? Irritant. Ik kan nogal nerveus overkomen op mijn directe omgeving. Zo moet ik altijd bezig blijven, ben ik aan het bewegen of met mijn vingers op tafel aan het tikken.

Wat is jouw hardloopgeheim (hoe komt het dat je behoorlijk hard loopt)? Veel water drinken (per dag toch wel 4 liter)

Waar kan je niet zonder tijdens het lopen? Ik heb niks speciaals nodig, behalve water dan.

Waar kan ik je s’ nachts voor wakker maken? Je hoeft me niet wakker te maken, zo veel slaap ik niet. Voor pizza of koffie mag wel (maar dan slaap je nog minder red.)

Baan atletiek of wegatletiek? Baan

Usain Bolt, Mo farrah, Eelco sintniklaas of Khalid Choukoud? Mo. Goede atleet. Usain ook, maar die vind ik toch wat te arrogant
Wat vind je leuk aan Sparta? Gezelligheid,  ik ken er (leuke) mensen, en het is niet te groot.

Wat kan er nog beter bij Sparta? Het jasje. Navraag leert dat het niet om het jasje perse gaat maar om de kleur. De felle gele kleur vindt Luc maar niks.

Wil je nog ergens op terugkomen? Het is wel jammer dat er eigenlijk 2 soorten Sparta bestaan (niet het voetbal, red.) : eentje in Den Haag en eentje in Voorburg. Nog geen geheel en soms verwarrend.

 

Commentaren

Meld u aan of maak een gebruikersaccount aan om commentaar te geven.

makreelmichel

Interviews met Sparta leden.

Michel van de Luitgaarden, sportieveling die zijn energie kwijt moet

In de kantine, voordat zijn looptraining begint tref ik Michel van de Luitgaarden in de bestuurskamer van  Het is een gelukkig ontmoeting, want hij treft daar meteen een mooi reflecterend loopjasje aan, dat hij een tijdje kwijt was. De hardloper, die lid is van AV Sparta (Voorburg) heeft onlangs weer een mooie tijd van net boven de 1.30 gelopen (bij de halve marathon van Monster).Lees hier verder 

ma di wo do vr za zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31