AV Sparta / Blogs / Paulus / griezels

griezels

Halloween2018spook2

De tafel was gedekt voor twee, in het spookhuis aan de zee.....een vampier hield de kaarsen vast en ik was daar de eregast                                                Oh Dracula, Dracula, oh Dracula, wat zal er straks op tafel staan?

Het is donderdag en het is een rare dag er vliegen vreemde dingen door het Zuiderpark, of vergis ik mij? Geritsel rechts, gefladder tussen de muffe rottende dode bladeren. Schoot daar wat weg tussen de donkere struiken!!!!! en verderop zie ik rode gloeiende priemende ogen vanuit de donkere bosjes. Is het verstandig om op Halloweenavond door een donker bos te gaan hardlopen met de PMJ’s?

We dronken eerst een knekelwijn naar ’t recept van Frankenstein                  daarna soep van vleermuisbloed, getrokken van een mensenvoet                                                  Oh Dracula, Oh Dracula, wat zal er straks op tafel staan?

’t Begon al vroeg in de morgen met een dramatisch piepende deur in mijn huis die ondanks dat ie dicht was toch naar krijsend bleef kraken, voetstappen en het geluid van een rammelende ketting klonk op de gang en ik zag witte schimmen zweven over de galerij. Toen ik op weg was naar de kelder hoorde ik zacht gekreun van een gekwelde ziel gevolgd door een ijzingwekkende gil die door merg en been schoot. Ik pakte snel mijn fiets en trapte als een bezetene richting het Zuiderpark, met in mijn hooft steeds maar die oorwurm….Dracula

“t hoofdgerecht van Kraakbeen snippers gaar gestoofd in keldervocht....was licht geroosterd door de adem van een monsterlijk gedrocht                                              Oh Dracula, Dracula, oh Dracula, wat zal er straks op tafel staan?

Onderweg vlogen heksen op bezems langs mij heen , of nee, toch niet, het waren de mensen van de stadsreiniging met brullende bladblazers die de verrotte stinkende bladeren deden opwaaien. Op de baan begon het al te schemeren en we liepen het naar dood en verrotting geurende park in waar ik al eerder over schreef.  Weer die Starende rode ogen vanuit het duister, rondfladderende vleermuizen die allang in winterslaap hadden moeten zijn.  En mensen liepen als zombies dolend door de koude nevel. En weer dreunde dat deuntje, die oorwurm in mijn hoofd….Dracula

Het menu van mummieleer, vermelde nog wat heerlijks meer....maar ik sprong gillend uit het raam, want bij de toespijs stond mijn naam                                Oh Dracula!!!, Dracula!!!!! oh Dracula, wat zal er straks op tafel staan?

Moewhahahahahah!!!!! Een wrede lach Klonk door het park gillend en rillend renden een groep hardlopers  naar het veilige licht van de atletiekbaan, achterna gezeten door in stinkende lompen gehulde trainers met bloeddoorlopen ogen. Om de lichtmasten vlogen heksen, aasvliegen en schimmen over de baan en lieten atleten in topsnelheid onderuit gaan. Wat weer een krijsend gegil teweeg bracht. Met een gil schoot ik rechtop…..had ik alles gedroomd?

Oh Dracula!!!, Dracula!!!!! oh Dracula, wat zal er straks op tafel staan?

P P P P P Paulus  Moewhahahahahah!!!!!

(bedankt bob Bouwer/ ZZ &de Maskers)

Commentaren

Meld u aan of maak een gebruikersaccount aan om commentaar te geven.