AV Sparta / Blogs / Paulus / Ik mis jullie

Ik mis jullie

Ik mis jullie

Ik zal het missen maandag denk ik, het struinen tussen de ouwe meuk van anderen op de vrijmarkt.  Traditioneel schreef ik altijd een blog over mijn indruk van deze vrije dag. Lekkâh struinen tussen de teringzooi van anderen die het voor een appel en een ei op koningsdag aanbieden. vijftig procent kan eigenlijk zo de afvalbak in maar wordt toch te koop aangeboden op deze dag en vreemd genoeg nog verkocht ook. Ik zal dat missen maandag. Die kinderen die kwijlend in hun blokfluit blazen om een paar zuivere tonen te laten horen voor een kleine vergoeding. Soms gaf ik ze een euro als ze even 5 minuten niet in die fluit zouden spugen zodat ik rustig zonder hoogpolig kippenvel tussen de elpees van hun vader op zoek was naar een zeldzaam album. Maar als ze even niet op die houten buis bliezen begon hun buurmeisje op haar viool te krassen om haar spaarpot te vullen. En daar gingen dan mijn nekharen weer van overeind staan. Maar ik zal het missen maandag want het wordt dit jaar woningsdag in plaats van koningsdag. want we zitten opgehokt in onze woning en moeten anderhalve meter bij de buren vandaan blijven in verband met het Coronavirus dat nog steeds niet bestreden kan worden met een vaccin. Dus geen zelfgebakken koekjes van de jeugdige koekenbakkers, geen aanmaaklimonade in gerecyclede plastic bekertjes. Geen appels met je muil uit een bak kwijlwater happen. We zitten in een intelligente Lock down volgens de heren geleerden en zullen moeten wennen aan contactloos leven. Kassières achter plexiglas met rubber handschoenen. Geen cashgeld meer om af te rekenen. We zullen er aan moeten wennen.  Net nu ik een nieuwe metaaldetector heb aangeschaft om na een drukke strand dag te gaan zoeken naar de munten die naar het soms lijkt rondgestrooid wordt. De stranden blijven leeg omdat je thuis moet blijven voor je eigen en anderen hun gezondheid.  Hardlopen mag alleen met z’n tweeën maar liever alleen.  In het park mogen geen groepen mensen barbecueën. Een hele generatie moet contactloos opgevoed worden. Geen knuffels van de kinderen en de kleinkinderen. Contact via whatsapp, skype of van een afstand. Ik mis het slappe geouwehoer tijdens en na de training. Geen smerige high five geen groepsknuffel die ik weer had willen introduceren. Geen groepsduin training en na afloop een frisse duik en vreet party. Kortom ik en ik denk alle andere Spartanen ook, missen elkaar. Laat maar snel klaar zijn dit gemis. Tot blogs P@ulus

Commentaren

Meld u aan of maak een gebruikersaccount aan om commentaar te geven.