AV Sparta / Blogs / Paulus / A stairway to heaven

A stairway to heaven

’t is al een tijdje geleden

dat ik een shot onvervalste rock ’n roll heb gekregen. Door omstandigheden  waarin ik ben verzeild geraakt kwam het er niet van en mijn hoofd stond er niet naar.  Behalve hardlopen om mijn kop te legen bestond er een half jaar niets anders te doen voor mij. ik was eigenlijk dazed and confused..Sporten is goed voor de innerlijke mens maar ik heb wel door dat dit eindigt in blessures en daardoor onvermijdelijk terugval in die diepe put waarin ik al een poosje vertoef. Daar wil ik uitklimmen. Muziek is ook een goede drug die, als je er voor open staat veel positiefs met je kan doen. Ik had van mijn zwager en schoonzusje een kaart gekregen voor een optreden van Physical Graffiti (een zeer goede coverband van Led Zeppelin met de naam van eenvan hun albums) en we  zijn gisterenavond richting de Boerderij in Zoetermeer afgezakt om die kaartjes om te zetten in een overdosis pure rock ’n roll met een snuifje echte blues. Onder het genot van maar enkele biertjes -(3)- startte de band gelijk met een daverende black dog en de sfeer-meter stond gelijk in de hoogste stand. “Hey hey mama said the way you move, gon’ make  you    sweat  gon’ make you groove, ah ah child the way you shake that thing, gon’make you burn , gon’make you sting. WAUW!!!!! In het quadraat, de stem van de frontman/ leadzanger doet qua stem bereik niet onder voor de originele zanger, Robbert Plant. De Gitaarist wist de snaren te beroeren zoals JimI Page zou doen. Net zoals de drummer,  de bassist en de toetsenist. Kortom een weergaloze show  met uiteraard de geijkte nummers; “whole lotta love, the immiggrant song, dazed and confused en natuurlijk het mooie stairway to heaven, en… een van beste de blues nummers van de band ; since I”ve been lovin you. Enfin, te veel om op te noemen, dus een overdosis muziek die soms emotionele herinneringen aan mij ontfutselde aan de keren dat ik daar samen met Syl op de vloer heb gestaan. Nu stond ik daar met de zus van Syl en haar man, te genieten van een weergaloze show van Physical Graffiti.   “Bedankt Yvon en Gerard voor deze dosis muziek, hier was ik aan toe”. Nu kan ik morgenochtend weer aansluiten bij de maandagochtend loopgroep om daar mijn dagelijkse dosis fysieke energie te ontladen… ik stond even op the stairway to heaven….. tot blogs....      

Paulus

Commentaren

Meld u aan of maak een gebruikersaccount aan om commentaar te geven.